30 Vogelhuisjes verdeeld over 30 kunstenaars.

Tijdens het Graphic Design Festival in Breda vond bij New York Creations (Willemstraat 16, Breda) "The Birdhouse Project" plaats. Een initiatief van Martijn van der Meeren (The Buzz Club). The Birdhouse Project is een project waarbij 30 vogelhuisjes zijn verdeeld over 30 kunstenaars waar na lang broeden 30 unieke kunstwerken uit zijn ontstaan.

Parlor was de online partner. Zo hebben wij in een korte periode de gehele website, realtime dashboard en het biedingssyteem ontwikkeld.

The Birdhouse Project is een eigentijds project, waarbij 30 kunstenaars hun eigen licht konden laten schijnen op een vogelhuisje. We zijn de uitdaging aangegaan om dit online door te voeren met een modern en realtime veilingsysteem en een optimale gebruikerservaring.

Biedt realtime mee op een vogelhuisje

Gedurende een korte sprint hebben wij een compleet platform opgeleverd. Een platform waarbij kunstenaars goed worden gepresenteerd en het werk er direct uitspringt. Hierdoor werd de aandacht goed gelegd op de details van het unieke werk van de kunstenaar.

De gehele expositie was in het leven geroepen om geld in te zamelen voor de Nederlandse Vogelbescherming. Om geld in te zamelen voor zowel kunstenaar als het goede doel is er gebruik gemaakt van het Engelse veiling principe.

Breng direct je bod uit!

We hebben het bezoekers zo makkelijk mogelijk gemaakt door een Facebook login functionaliteit te bouwen waar bezoekers direct haar bod mee konden uitbrengen. Dit kon zowel via mobiel, tablet en web. Veel bezoekers hebben hier gehoor aangegeven en sommige werken zijn voor meer dan €200,- euro verkocht. Het technische vernuft was dat alle biedingen realtime zichtbaar werden voor alle bezoekers.

Tijdens de expositie was het mogelijk om realtime mee te kijken met alle biedingen die plaatsvonden. Hierdoor werd tijdens het openingsfeest een extra dimensie toegevoegd waarbij het leuk werd om te bieden en vooral tegen elkaar op te bieden.

Technische ontwikkeling

Het platform is ontwikkeld op basis van Craft; een dynamisch en snel CMS. Voor de typography wordt gebruik gemaakt van TypeKit en de map die wordt gebruikt is van MapBox. Voor het veilingsysteem is gebruik gemaakt van websockets, een Parse backend en Angular JS frontend. 

De totale ontwikkeling voor het platform en dashboard heeft in totaal een investering van vier dagen gekost en is uitvoerig getest op verschillende smartphones, tablets en web.

 • Typography:
  • Koptekst - Squada
  • Body - Signika
 • Framework - Foundation 5
 • CMS - Craft
 • Map - Mapbox
 • Angular JS
 • Parse
 • Websockets
 • Fotografie - Fotopeer
Tijdens The Birdhouse Project heb ik de kans gekregen om met Parlor samen te mogen werken. Hun technische vakkennis en hun visie op gebruiksgemak hebben grotendeels het succes van het project bepaald. Martijn van der Meeren

Fox & Stuff

Parlor nam ook deel aan The Birdhouse Project onder de naam "Fox & Stuff". Een toevoeging met een vos en een vogelhuisje onder het motto "Dinner is Served". Uiteindelijk heeft onze toevoeging €60,- euro opgeleverd. Het gehele bedrag wordt overgemaakt naar de Nederlandse Vogelbescherming.

Parlor
Marketingbureau Breda

hello@parlor.nl

Bezoekadres

Markendaalseweg 44
4811KC, Breda

Postadres

Chassésingel 39
4811HD, Breda

Meer weten of samenwerken?

Bel ons of kom langs op de Markendaalseweg voor een bak koffie en een leuk gesprek.