Vacatures publiceren anno nu. De recruitment software van Boomerang HR stelt MKB Bedrijven in staat om snel en effectief vacatures te publiceren.

Met Boomerang HR kunnen MKB bedrijven nieuw talent makkelijker bereiken en overtuigen. Daarbij versimpeld de tool het wervingsproces aanzienlijk. Recruitment software Boomerang is ontwikkeld vanuit de visie dat organisaties het juiste talent sneller en effectiever kunnen vinden wanneer de vorm van een vacature en de interne betrokkenheid beter wordt benut. 

“Boomerang maakt de belofte om een oneerlijk voordeel te creëren voor bedrijven bij het aantrekken van nieuw talent.”

Voor wie is Boomerang HR ontwikkeld?

Met Boomerang HR richten wij ons op MKB bedrijven die op willen vallen in de arbeidsmarkt om het juiste en best passende talent aan zich te verbinden. Een vacature is zo veel meer dan een plat WORD document. Het is een kans om bedrijf/organisatie op een persoonlijke wijze te leren kennen. Zo kunnen argumenten gemaakt worden over de bedrijfscultuur, het “waarom” van de organisatie of in welk team je terecht komt.

Organisaties hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in online kanalen zoals Facebook, LinkedIN en het verzamelen van email adressen. Bij het uitzetten van een vacature wordt vaak direct een “job board” gebruikt. Hierdoor wordt het 1e en 2e graads netwerk overgeslagen en daar liggen kansen!

Sinds de lancering van Boomerang HR zijn er 14 organisaties uit de regio Breda die zich aan hebben gemeld voor de lancering. De eerste klanten waaronder, Boerschappen, Mastbosch Hotel, Vrijborg Project ontwikkeling, SUDS/, Café Publieke Werken en Strand Binnen, zijn gestart. 

Waarom nu?

Per maand worden zo’n 120.000 vacatures gepubliceerd. Ook stijgt, volgens het CBS, het aantal banen in 2016 harder dan de vier jaren hiervoor (in 2015 was de groei 22% t.o.v. 2014). Door de toename in het aantal vacatures is het belangrijk voor MKB bedrijven om op te vallen binnen de arbeidsmarkt.

In de afgelopen jaren is er ook een duidelijke trend zichtbaar in de manier waarop nieuw talent wordt geworven. Referenties, Social media en huidge medewerkers zijn instrumenten waarop je vandaag de dag niet omheen kan. Dit is het moment als organisatie deze krachtige tools te benutten. [Bron]

Met de slogan “vacatures anno nu.” wordt in gespeeld op een omslag punt hoe ondernemers omgaan met het aantrekken van nieuw talent.

“Wij zien veel kansen, en daar spelen wij met Boomerang HR op in!”.

Parlor
Marketingbureau Breda

hello@parlor.nl

Bezoekadres

Markendaalseweg 44
4811KC, Breda

Postadres

Chassésingel 39
4811HD, Breda

Meer weten of samenwerken?

Bel ons of kom langs op de Markendaalseweg voor een bak koffie en een leuk gesprek.